A szakszerű vontatás Mi a teendő, ha az autó megáll A megfelelő vontatást meg kell tanulni! Ehhez szükség van megfelelő ösztönökre, tudásra, és a közlekedési szabályok (KRESZ 57.§) ismeretére. Az első kihívás a vonószem megkeresése. Ezt általában könnyebb megtalálni az autó kézikönyvében, mint magán a járművön, így érdemes ezt megnézni jó előre, amikor megvettük az autót. Másik probléma, hogy álló motornál nem működik sem a szervokormány, sem a fékrásegítés! (A profi segélyszolgálatok ezért is ellenzik a vontatást, és javasolják a tréleres szállítást.) Ha mégis a vontatás mellett döntünk, használjunk vonórudat a vontatókötél helyett. A vonórudak nagy előnye ugyanis, hogy képesek biztosítani a két jármű állandó távolságát azzal, hogy a vonóerőt, a fékerőt, és a kormányzási erő egy közvetítik a két jármű között. Fontos, hogy csak ellenőrzött, engedéllyel rendelkező eszközöket használjunk! A vontatás közben figyelni kell arra, hogy a megfelelő jelzésekkel (pl.: piros zászló) el legyenek látva, az irányváltásokat jelezzék, és olyan személyek üljenek a járművekben, akik ezt a manővert biztonsággal el tudják végezni. A vontatott járműben a vezetőn kívül ne tartózkodjon senki! A vontatási sebesség nem lehet több, mint 50 km/óra! A legjobb azonban, ha erre felkészült segélyszolgálatokra, vagy olyan műhelyre bízzuk a mentést, akik ezt szakszerűen, sőt sok esetben (pl. ha van assistance szerződés) ingyen el is végzik.
Bővebben..
A jó fék fontos a biztonságához!

A fékfolyadék állapota kritikus tényezője a fékhatásnak.

A fékfolyadék „higroszkopikus” (nedvszívó), ami azt jelenti, hogy amikor az autó áll, a fékfolyadék a levegőből vizet szív magába. Ennek a veszélye az, hogy a fékfolyadék forráspontja 100 °C feletti, ezen a hőmérsékleten viszont a víz már elpárolog, gőzbuborékok keletkeznek, amik összenyomhatók, így a rendszer már nem tudja biztosítani a megfelelő féknyomást. A legrosszabb esetben fékezéskor a fékpedál beesik, a vezető a "semmibe lép".

Amennyiben biztonságban akarja tudni magát, a fékfolyadékot időközönként egy szervizben ellenőriztetni, és szükség esetén (normál esetben két évente) cserélni kell.

Ez kiemelten fontos olyankor, ha gyakran vezet dugóban, vagy sportos vezetési stílusban, illetve hegyi utakon (pl.: egy téli sítúra előtt).
Profi szervizekben a fékfolyadék ellenőrzése is része az átvizsgálásoknak.


WEBSHOP
RÓLUNK
LETÖLTÉSEK
ÁLTALÁNOS
Facebook
Az Unix Autó Kft. tájékoztatja Önt, hogy weboldalainak megtekintése, böngészése egyúttal a Jogi Nyilatkozatban leírtak elfogadását is jelenti.
Copyright 2016 © Minden jog fenntartva 1139 Budapest, Frangepán u. 55-57. | (+36) 1/270-8700 | info@unixauto.hu Jogi nyilatkozat | Oldaltérkép